Патешки воденички по селски

05/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"И докато похапваме втора порция патешки воденички, се чудим - как така нещата по селски са двойно по-вкусни?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 049
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патешки воденички - около 600 г
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 1 брой, голям
  • чушки - 1 зелена
  • тиквички - 1 брой
  • соев сос
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • черен пипер
  • канела - 1 щипка
  • олио - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките воденички се почистват добре и се слагат да се сварят във вряща подсолена вода с 1/2 нарязана на едри парчета глава кромид.

Всички зеленчуци се нарязват на тънки жулиени. В голям и дълбок тиган сгорещете олио и сложете първо лука да се запържи.

След малко добавете морковите, тиквичката и чушката. Задушавайте така за 1-2 минути, след което прибавете и отцедените сварени патешки воденички.

Овкусете с подправките, залейте със със соев сос на около и добавете размитото доматено пюре. Задушавайте около 3-4 минути и отстранете от огъня.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Rambo
Rambo
27.04.2014 18:52
Браво,
Сготвих рецептата и много ми хареса.
0
0
Челси
Челси
20.04.2014 11:11
Много е вкусно....
1
0
mimi
mimi
07.08.2012 15:01
Щото е универсална.... :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв