Патешки воденички по селски

05/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"И докато похапваме втора порция патешки воденички, се чудим - как така нещата по селски са двойно по-вкусни?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 707
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешки воденички - около 600 г
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 1 брой, голям
  • чушки - 1 зелена
  • тиквички - 1 брой
  • соев сос
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • черен пипер
  • канела - 1 щипка
  • олио - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките воденички се почистват добре и се слагат да се сварят във вряща подсолена вода с 1/2 нарязана на едри парчета глава кромид.

Всички зеленчуци се нарязват на тънки жулиени. В голям и дълбок тиган сгорещете олио и сложете първо лука да се запържи.

След малко добавете морковите, тиквичката и чушката. Задушавайте така за 1-2 минути, след което прибавете и отцедените сварени патешки воденички.

Овкусете с подправките, залейте със със соев сос на около и добавете размитото доматено пюре. Задушавайте около 3-4 минути и отстранете от огъня.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Илия Цветанов
Супер стана, с малко допълнитвлно чубрица и без канела :)
0
0
Rambo
Rambo
27.04.2014 18:52
Браво,
Сготвих рецептата и много ми хареса.
0
0
Челси
Челси
20.04.2014 11:11
Много е вкусно....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв