Патешки маншон с лук

01/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Задушено до омекване патешко месо с ароматни подправки - какво повече може му е нужно на човек, за да си хапне вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 409
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 1 кг (1 опаковка) патешки маншони, може и бутчета
  • лук - 4 глави, големи
  • чесън - 4 скилидки
  • червено вино - 3 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките маншони и ги накиснете в маринатата за птиче месо. След като са готови се сваряват и обезкостяват.

В сгорещен тиган с мазнина се запържат нарязаният на полумесеци лук, заедно с чесъна и захарта, като се добавя на 2-3 пъти по-малко от патешкия бульон и се оставя да се изпари. Целта е да се получи нещо като лека карамелизация.

Прибавя се патешкото и се долива с бульона, колкото да покрие месото. Сипват се червеното вино и подправките. Патешкото се задушава, докато течността се изпари почти изцяло.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар