Нахут яхния по турски

31/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 088
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 1 бр., консерва
  • зехтин - 50 мл
  • доматена паста - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 г
  • сол - ½ с.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 щипка, лют, едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме нахута от водата и го измиваме. В сгорещения зехтин запържваме нарязания лук заедно с доматеното пюре и пържим до омекване на лука.

Прибавяме лютивия пипер и изсипваме нахута. Запържваме за още 5 минути. Доливаме 2 ч.ч. вода и варим на тих огън до готовност.

Малко преди да махнем нахута от котлона прибавяме ситно нарязания магданоз.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар