Черен дроб с ябълки и препържен лук

14/09/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Ето какво фантастично ястие може да приготвите само с пресен черен дроб и няколко ябълки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • черен дроб – 500 г телешки или свински
  • брашно – 1 с.л.
  • мас – 1 с.л.
  • масло – 1 с.л.
  • ябълки – 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на тънки филийки измития и почистен черен дроб и го овалваме без подправки в брашното. Загряваме маста в тиган и изпържваме в нея черния дроб.

Измиваме и обелваме ябълките, изваждаме сърцевината им и ги нарязваме на кръгчета. Изпържваме ги в сгорещено масло от двете страни.

Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме в използваната мас, докато се зачерви.

Поставяме дроба в чиния, върху него препържения лук, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Върху лука слагаме кръгчета ябълки.

Сервираме с картофено пюре или зелена салата.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар