Маслена пита с ябълки

18/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, добавяме омекналото масло и започваме да го втриваме в него, докато започнат да се образуват трохи.

Прибавяме и останалите продукти за тестото и замесваме ронливo тесто.

Оставяме го за 30 минути и после го разделяме на две части. Разточваме едната част и я поставяме в правоъгълна тава.

Трябва да направим и бордче с височината на тавичката.

Надупчваме тестото с вилица и го запичаме в умерена фурна до лек загар. След като изстине го поръсваме с галета.

Почистваме ябълките и ги нарязваме на ситни кубчета, разстиламе ги върху тестото.

Поръсваме с едрата захар, канелата и останалата галета.

От останалото тесто оформяме фитили и ги подреждаме върху ябълките, така че да образуват ромбоидна решетка.

Намазваме ги с жълтък и печем в умерена фурна до готовност. След като изстине поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар