Вегански топъл шоколад с лавандула

18/08/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
"Представете се си само как се преплитат ароматите на како и лавандула..."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 400 мл
  • соево мляко - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л. на прах
  • захар - 2 ч.л.
  • лавандулa - 1 ч.л. сушен цвят
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се смесва с какаото и соевото мляко. Добавя се малко вода и сместа се разбърква добре.

Добавя се останалата вода и сушените лавандулови цветове.

Сместа се загрява на бавен огън до кипване при непрекъснато бъркане.

Сваля се от котлона, оставя се на стайна температура за 5 минути и се прецежда.

Разпределя се в 2 чаши и се сервира веднага.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар