Гъбен сос за пържоли

31/03/2011
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана хит в сайта. Виж рецептата и се увери сам"
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка

Приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 52
4 36
3 30
2 7
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

melina
melina
09.02.2016 22:42
stava 4udesno i bez vino az go pravq I za frikase sashtata SOS.no parvo Zapata leko gabite. sled katogi izvadq zaparja brashnoto i slagam edna 4asha prqsono mlqko i voda ivrashtam gabite vav sosa
4
4
Янка Атанасова
Аз също правя този сос, но без вино. Става страхотен.
6
2
мама
мама
29.01.2016 22:03
Не разбирам защо трябва да се махат гъбите и после пак да се слагат.
13
5

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията