Гъбен сос за пържоли

31/03/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо566 128
  • Преглеждания за месеца17305
  • Преглеждания за седмицата1594
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 57
4 37
3 30
2 7
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Цветанка Цветанова
Много добро попадение за идеалния гъбен сос,в графа "любими" :)
0
0
Nikola Doychinov
Nikola Doychinov
04.02.2017 02:51
Мисля , че брашанцето идва в повечко , също така леко го загорих (за първи път правя соса) , но сложих малко мед и вкуса се нормализира , стана мек и приятен сос. Но много брашно да не се слага !!!
0
0
genata1
genata1
29.01.2017 10:46
ХМ!!!досега правих жалки опити за гъбен сос! този го спретнах преди 1/2 час стана трепач!!! тенкю за готиния сос!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв