Кубински ликьор Маймунска опашка

06/10/2016
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Къде, ако не в Куба, приготвят най-вкусните ликьори?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - на върха на ножа
  • карамфилче - 5 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • инстантно кафе - 2 с.л.
  • вода - 50 мл
  • коняк - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • кондензирано мляко - 30 мл подсладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се смесва със захарта, канелата, карамфилчетата, индийското орехче и се разбърква.

Загрява се на среден огън и след като кипне, котлонът се намалява до минимум и сместа се вари 10 минути. Охлажда се и се прецежда.

Кафето се разтваря в малко вода и се добавя кондензираното мляко. Кафето се добавя към прецеденото мляко.

Добавя се конякът и ванилията и се разбърква.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар