Ezine.bg»Рецепти»Салати»Табуле»Късър по турски

Късър по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Късър по турски1 / 3
14/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Една пикантна идея, която нашата кулинарка Севда ни даде - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • булгур - 450 г пшеничен
  • айвар - 250 г лют
  • масло - 125 г
  • лимонов сок - от 1 бр. лимон
  • вода - 4 ч.ч.
  • айсберг - 1/4 глава
  • домати - 3 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера на котлона водата за кипне. Към нея прибавяме айвара, солта, маслото и сока на лимона.

След като заврат към тях прибавяме измития булгур и оставяме сместа да заври отново.

Дърпаме от огъня и захлупваме с капак. Оставяме булгура да набъбне за 20 минути.

Отделно и изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно лука, доматите, краставицата и салатата айсберг.

Прибавяме ги към изстиналия вече булгур. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: