Панирани пилешки бутчета

31/03/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Един от най-големите недостатъци на панираните пилешки бутчета е, че свършват прекалено бързо. А и пият много бира "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36 265
  • Преглеждания за месеца520
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 6 бр. бутчета
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 80 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 6 стръка пресен
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета, подсушете ги и ги натъркайте със сол, черен и червен пипер. Оставете така да се овкусят.

В голяма чиния разбийте яйцата с прясното мляко и прибавете ситно накълцания магданоз и оцета. Всяко бутче се овалва първо в брашно, после в яйчената смес, а най-накрая се овалва старателно и в галета, която се притиска добре с ръце.

Пилешките бутчета се пържат в силно сгорещено олио. Отцеждат се върху хартиена салфетка и се поднасят с гарнитура по желание.подобни рецепти тук
5 6
4 6
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

ju
ju
04.02.2015 19:55
na tigan li ili v fruturnik ?
0
0
Еми
Еми
03.10.2014 22:01
Станаха много вкусни ине остават сурови.
1
0
Готвач люси
Готвач люси
05.05.2014 18:43
Най напред се саряват
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв