Домашен пай от кайсии

21/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Една от най-големите отплати за кулинарките е да видят усмихнатите и доволни лица на хората, насладили се на плодовете на техния труд Усмихнете се и вие!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 594
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • масло – 100 г
  • захар – 5 с.л.
  • брашно – 200 г
  • нишесте – 50 г
  • бакпулвер – ½ пакетче
  • лимонова кора – настъргана от 1 лимон
  • кайсии – 500 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналoто масло със захарта.

Прибавяме яйцето, брашното, нишестето с бакпулвера и лимоновата кора, разбъркваме всичко добре.

Намазваме тавичка с масло и поръсваме с брашно. Сипваме тестото и отгоре нареждаме разполовени кайсии.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като изстине поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар