Талиатели с телешко месо и спанак

12/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г, телешка
  • лук – 1 глава
  • спанак – 500 г
  • талиатели - 350 г
  • кашкавал – 100 г
  • магданоз - 2 с.л.
  • масло – 50 г
  • олио – 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото.

Прибавяме каймата и 1 ½ ч.ч гореща вода и варим, докато водата изври.

Отделно измиваме и задушаваме нарязания спанак, след като омекне, го добавяме към месото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и махаме от котлона.

Сваряваме талиателите според инструкцията, отцеждаме и подправяме с масло и ги изсипваме ги в чиния.

Месото слагаме в чаша с обло дъно и обръщаме в средата на макароните.

Отгоре настъргваме с кашкавал.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар