Баварски крем Дипломат

13/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Уникален баварски крем с плодове и нежен аромат на ванилия"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо76 264
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в 1 к.ч. студена вода.

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме жълтъците до побеляване с половината от захарта.

Сваряваме млякото, леко охлаждаме и при непрекъснато бъркане го прибавяме към жълтъците.

Сипваме и набъбналия желатин.

Слагаме сместа на котлона и на тих огън продължаваме да бъркаме, докато желатинът се стопи, като следим да не завира.

Прецеждаме получената смес през цедка, за да няма бучки и прибавяме ванилията.

Оставяме да изстине, докато се полужелира, като от време на време разбъркваме.

Разбиваме в купа белтъците с останалата захар и към тях прибавяме полуохладената смес, сметаната и стафидите, предварително накиснати в бренди и отцедени, като много леко разбърквате, за да не спаднат белтъците.

Разливаме в купички на дъното на които сме натрошили бишкоти и оставяме в хладилника за 5-6 часа.

При сервиране обръщаме в чинии и украсяваме със захаросани плодове.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Кина Иванова
Кина Иванова
08.07.2016 13:18
И сметаната къде е....?!
7
3
ТатянаБалова
ТатянаБалова
04.02.2016 06:53
Екстра е, ще си направя днес торта с такъв крем.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв