Лесна ягодова торта

14/05/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца – 4 бр.
  • захар – ¾ ч.ч.
  • бакпулвер – 1 ч.л. с връх
  • бадеми – 2 ч.ч. счукани
  • масло - 1 с.л. за намазване на формата
  • За украса
  • ягоди – 5 бр.
  • сметана – 1 кофичка
  • захар – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме фурната на 170 градуса. Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.

Прибавяме счуканите бадеми, от които отделяме 2 с.л., и сипваме бакпулвера внимателно към яйчената смес.

Изсипваме в тортена форма, предварително намазана с масло. Печем блата около 30 минути и оставяме да изстине във формата.

Разбиваме сметаната със захарта и украсяваме тортата с нея. Отгоре подреждаме ягодите и поръсваме с малко ядки.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар