Панирани миди

25/03/2011
тинот тинНовак
"И замириса на море .... "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 159
  • Преглеждания за месеца1806
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и остъргани миди варим с малко вода и сол, докато се отворят черупките. Вадим мидите от тях и почистваме.

Слагаме ги в маринатата от: виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и солта за около 30 мин.

През това време приготвяме панировката: разбиваме яйцата с прясното мляко, брашното и солта. Получава се палачинково тесто.

Потапяме мидените ядки в панировката и след това овалваме в галетата. Пържим в олиото.подобни рецепти тук
5 11
4 5
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Шеф на кухнята
Шеф на кухнята
02.08.2013 13:30
Стана дбре и не е сложно, но трябва повече лимонче!Може и при сервирането да се изцеди лимон или да се постави кръгце лимон във всяка порция. Добър апетит!Аз ще чакам оценката от журито - моето семейство.
1
1
мария
мария
27.06.2013 16:20
Страхотна рецепта.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв