Габровски кейк

16/03/2011
тинот тинНовак
"Габровски кекс с 6 яйца? Някой сигурно се шегува "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 268
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме водата и олиото. Разбъркваме. Сипваме постепенно от брашното пресято заедно с бакпулвера и амонячната сода. Прибавяме ванилията.

В началото разбъркваме с миксер, после с дървена шпатулка. Сместа изсипваме в намаслена кексова форма.

Печем във фурната на 180 градуса за около 25-30 минути. Отгоре поръсваме с пудра захар. Да Ви е сладко!подобни рецепти тук
5 7
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

ДИМИТРОВ
ДИМИТРОВ
31.10.2013 19:40
И КВО МУ Е ГАБРОВ(КОТО ( ТОЛКОВА МНОГО ЯЙЦА???
3
0
Дани
Дани
06.09.2013 18:04
Проблема е, вероятно не е, че амонячната сода идва в повече, а че задължително трябва да се угаси. Бакпулвера се размесва с брашното, но амонячната сода трябва да се угаси в ч.л. оцет, след като в рецептата няма предвидено кисело мляко. В противен случай няма как да не мирише.
0
0
Дани
Дани
06.09.2013 17:58
За 6 яйца + чаша вода, 4 чаши брашно не са много, но формата със сигурност трябва да е доста големичка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв