Странджанско дядо

04/06/2011
от ИваНовак
"Един от най-обичаните месни деликатеси от Българската кухня, който, сигурни сме, ще ви се хареса и на вас "
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 379
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 4 кг. смляна на най - едрата решетка
  • сол - на всеки кг. кайма по 1 кибритена кутийка
  • червен пипер
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер
  • свинско шкембе - очистено и прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва със ситно нарязаното шкембе, сол на вкус, чубрица, смления черен пипер и червен пипер.

Пълнят се свинските стомаси или чревца и се зашиват от двете страни.

След пълненето се притиска. След 40 дни се слага в мрежа на проветриво място. Консумира се чак когато се копаят лозята за първи път. Тогава е най-сладко и е най-готово.

Рецептата е от село Голямо Буково, община Средец, област Бургас.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

иордан николож
иордан николож
18.01.2013 17:43
мезето е невероятно и неостоимо мерси ако има други подобни мезета изкам даги 4уя!!!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв