Шишчета от пиле по индийски

25/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"И в духа на традиционната индийска кухня тези пилешки шишчета са не само сочни, но и изключително ароматни и крехки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. средно голямо
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • оцет - 4 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • карамфил - 10 бр.
  • канела - 5 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • черен пипер - 6 - 7 зърна счукан
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилето и го нарязваме на парчета подходящи за нанизване на шишчета.

Поставяме ги в киселото мляко и оставяме да престоят 3 часа.

Смесваме накълцания чесън, оцета, карамфила, канелата, индийското орехче, дафиновия лист, черния и червения пипер солта и разбъркваме с киселото мляко и пилето. Отново престоява – 1-2 часа.

След това нанизваме месото на дървени шишчета, които предварително сме накокрили и ги печем на скара. Сервираме с ориз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар