Домашна питка Лаваш

16/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ½ ч.ч.
  • мая - 1 бр. суха
  • вода - топла 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • пшенични трици - 3 равни с.л.
  • масло - за намазване
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, сухата мая, топлата вода и триците.

Оставяме го да престои поне 8 часа, за да втаса добре тестото. Втасалото вече тесто разделяме на топки с големина на малък лимон.

Всяка топка разточваме на малка кора с диаметър 20 см и дебелина ½ см.

Загряваме тефлонов тиган, на средна температура и изпичаме една по една питките без мазнина.

Когато се опекат от едната страна, обръщаме от другата и питката започва да се подува, с влажна кърпа започваме да притискаме отгоре бухналото място, за да помогнем топлият въздух да надигне и останалата част от питката.

Готовия лаваш мажем отгоре с масло, отваряме и пълним по желание сирене или кашкавал.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар