Зелник по Малко Търновски

05/03/2011
тинот тинНовак
"Българска истина е, че зелникът винаги е вкусен и никой не може да му устои. Как да си го приготвите? Ние ще ви покажем"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 953
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 400 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 200 гр.
  • лапад - 200 гр. /консервиран/
  • газирана вода - 300 мл.
  • лук - 1 гл.
  • олио - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.

В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу 2-3 реда кори-плънка, кори-олио, и пак кори и т.н.

Най-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио.

Печем във фурната на 180 градуса.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

гост
гост
01.11.2011 13:52
Къде е зелето в рецептата ?
0
2
Милко
Милко
14.04.2011 23:17
Голяма, вкусотия. И малко мътеница.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв