Тайландска супа с кокосово мляко

08/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • скариди - 200 г, пресни или замразени
  • бамбук - 70 г, от консерва
  • гъби шитаке - сушени, 1 опаковка
  • джинджифил - 50 г
  • кокосова мляко - 1 1/ консерва
  • къри паста - с.л., червена
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме във вода гъбите шитаке да се размекнат.

Белим джинджифила с помощта на малка лъжичка и половината джинджифил режем на ленти, а другия настъргваме.

В дълбока тенджера разтопяваме кърито в зехтин и кафявата захар.

Когато се хомогенизират, добавяме скаридите и оставяме за кратко да се задуши.

Прибавяме настъргания и нарязан джинджифил и пресования чесън.

Накрая изсипваме кокосовото мляко и оставяме да ври на среден огън за около 30 минути.

При сервиране добавяме лимонов сок и лют червен пипер по избор и на вкус.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар