Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Кюфтенца от пресен хайвер

Кюфтенца от пресен хайвер

тинтин
Новак
308013k
Кюфтенца от пресен хайвер2 / 5
05/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4 бр.
"Притежаваме изявен професионализъм в сферата на похапване на всякакви вкусни кюфтенца"

Необходими Продукти

  • хайвер - 100 гр.
  • яйца - 1 или 2 бр.
  • галета - 4/5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме хайвер от прясна риба - шаран мерлуза или друг вид. Изчистваме от ципите. Слагаме в купа.

Прибавяме разбитите яйца, галетата, содата и сол на вкус. Разбъркваме добре. Трябва да получим средно гъста смес.

Със супена лъжица вземаме от сместа и пържим в олио, но не много горещо, защото пръска.

Прекрасно мезе за ракийка!

Рейтинг

4.3
59
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

bebekiki1
bebekiki1
Вкусно е
05.04.2013 14:01
6
4