Новогодишна питка елхичка

09/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Няма нужда да го мислите, тези продукти се намират във всяка кухня, а резултатът е вълшебен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 025
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купа сипваме затопленото прясно мляко със захарта, 2 с.л. брашно и маята.

Разбъркваме и оставяме за 10 минути да шупне.

Към шупналата смес чукваме едното яйце и единия белтък, прибавяме олиото, солта и постепенно добавяме брашното, като замесваме меко тесто.

Покриваме тестото с кърпа и оставяме на топло да втаса за 40 мин.

Разделяме тестото на топки, които разточваме на тънки правоъгълници и мажем с маслото и ръсим с натрошеното сирене.

Завиваме кората на стегнато руло, което усукваме внимателно в противоположни посоки, като го и изтегляме.

Режем на кръгчета с дължина 3 см. и редим в тавичка, постлана с хартия за печене, с разреза нагоре.

Оформяме от нарязаните парчета елхичка с пънче.

Оставяме да втаса за още 40 мин.

Мажем с отделения жълтък, разбит с малко олио.

Ръсим със семената, като се стремим да изглежда като гирлянди на елха.

Печем за 30-40 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар