Кисело зеле с булгур

07/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 065
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд върху котлона изсипваме олиото и го загряваме.

Слагаме ситно нарязания лук и запържваме леко.

Към него прибавяме последователно нарязаните на ситно моркови и чесън.

Прибавяме предварително измитото и нарязано на дребно зеле, доматеното пюре и продължаваме да запържваме.

Изсипваме старателно измития булгур и овкусяваме ястието със солта и черния пипер.

Накрая прибавяме джоджена и доливаме вода.

Изчакваме да заври и намаляваме силата на огъня, като оставяме ястието да къкри около 15 минути.

Махаме от котлона и изсипваме в тавичка, в която печем зелето в загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар