Телешко със зелен фасул

09/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета и го задушаваме за кратко в тенджера със сгорещеното олио.

Внимателно вадим месото, което леко е омекнало и е променило цвета си.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови и целина.

Връщаме месото и прибавяме червения пипер, разбъркваме.

Добавяме и зеления фасул и заливаме с гореща вода, колкото да покрие с три пръста. (Ако искате да има повече бульон, добавете повече вода).

Оставяме ястието под капак на тих огън за 30-40 мин.

После добавяме доматите, накълцания чесън, дафиновия лист, бахара, захарта, сол и черен пипер на вкус.

Оставяме на котлона за още 20-30 мин без капак.

Прибавяме наситнените копър и магданоз, разбъркваме и вадим дафиновия лист.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар