Питка с лимец и царевично брашно

25/01/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно от лимец – 2 ч.ч.
  • царевично брашно – 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 кофичка
  • сода за хляб – 1 ч.л.
  • яйца – 2 бр.
  • мая – 1 пакетче, суха
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин – 3 с.л.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашната с маята и сипваме в средата киселото мляко, разбито със содата.

Добавяме яйцата, зехтина и солта и замесваме меко тесто.

Оставяме на топло да втаса за 1 час.

Оформяме на питка и поставяме в намаслена тавичка.

Украсяваме с орехите и оставяме покрито за 30 минути.

Печем на 180 градуса за 30-40 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар