Бърза скумрия

16/02/2011
от МимкаНовак
"Универсална рецепта за риба, с чиято помощ може да сготвите не само скумрия, но и пъстърва. Да ви е сладко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 346
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - изчистена 2 броя
  • чесън - 5/6 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • подправки - 1 с.л. равна за риба
  • девесил - на вкус, сушен
  • черен пипер - около 2/3 ч.л.
  • бял пипер - 1/3 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се смачква и се смесва с останалите подправки, лимоновия сок и зехтина. Оставят се поне за 5 мин. за да се смесят всички аромати и вкусове.

Образува се кашичка с която се намазват добре почистените и охладени скумрии. Престояват така около 15 мин.

Увиват се във фолио и се пекат на скара при постоянно обръщане.

Много добра гарнитура за силния чеснов аромат в този случай са варени картофи с копър.

По същият начин може да се приготви и пъстърва, която става още по-крехка.

Рецептата е за 2 порции, за повече порции увеличете съответно продуктите.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Branimir Markov
Branimir Markov
06.11.2013 21:22
Вкуснооо!Добавих една супена лъжица захар към обмазката.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв