Сочна пуйка в марината

22/12/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
"Този път няма да мариноваме пуйката, а направо ще я инжектираме с марината - за перфектни резултати и максимален вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 465
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр. около 6 кг
  • сол - 2 щипки
  • чесън - 1 щипка на прах
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • за маринатата
  • олио - 3 с.л.
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 160 мл от кубчета
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • чесън - 2 щипки на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • чили сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, кленовият сироп, соевият сос, пилешкият бульон, лимоновият сок, солта, черният пипер и чили сосът се смесват.

Чесънът на прах се добавя към маринатата. Сместа се загрява на бавен огън, без да кипва, и след около 8 минути се сваля от котлона.

Пуйката се измива и с помощта на спринцовка се пробива на няколко места, и в месото се инжектира маринатата. Пуйката се натрива със сол, чесън на прах и черен пипер.

Слага се в плик за печене, в който се правят 6 разреза за излизане на пара. Пече се 3 часа и половина на 220 градуса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар