Чеснови хлебчета

03/02/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Всички ястия са много по-вкусни, когато са поднесени с още топли, току що извадени от фурната чеснови хлебчета!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 655
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава, оформете кладенче по средата, прибавете всички останали съставки и започнете да месите. Меси се бавно до получаване на меко тесто. Оставя се да престои под кърпа за 30 минути.

От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват до желаната дебелина и се нареждат в намазнена и набрашнена тава за печене. Преди да ги сложите във фурната, ги надупчете леко с вилица.

Пекат се до леко порозовяване, след което се мажат бързо със сместа от зехтина, чесъна и чубрицата и се допичат за още 5 минути.подобни рецепти тук
5 12
4 8
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

maria
maria
22.05.2016 20:54
Още една чудесна рецепта от Ефросия! Станаха много вкусни,малко повече брашно поеха,но бяха вкусотия
0
0
аз
аз
10.03.2014 13:57
И какво прочете чесън на прах.....само това ли успя да прочетеш....като някой други критици тук...като не ви допада някоя рецепта не я пробвайта ...не е нужно да се изказвате негативно...
2
0
edin tip
edin tip
08.06.2013 13:45
само като прочета : чесън - на прах....
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв