Гъбена супа

15/12/2012
от ГерганаНовак
"Пресни гъби наберете, вкусна супа пригответе и цялото семейство нагостете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 487
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • гъби – 500 гр.
  • сметана – 100 мл.
  • масло – 2 с. л.
  • лук – 2 глави
  • брашно – 1 с. л.
  • зеленчуков бульон – 1. 5 л.
  • яйца – 3 бр.
  • магданоз – 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани гъби и ситно нарязания лук се задушават в маслото. Сипва се брашното и то леко се запържва.

Зеленчуците се заливат с бульона, подправят се със сол и черен пипер и се варят до готовност на гъбите.

Сваляме супата от огъня и добавяме сметаната, нарязаните на кубчета, от предварително сварените яйца и нарязания на ситно магданоз.
подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Диди
Диди
20.05.2013 19:12
Хайде ми кажете къде видяхте нарязани на кубчета яйца и магданоз?защото аз виждам друго...копър и яйца на кръгчета.Моля ви бъдете по-точни в рецептите и снимките към тях.Успех!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв