Мамина Питка

01/02/2011
"Няма по-вкусна питка от мамината!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 692
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с топла вода, 1-2 с.л. брашно и се оставя на топло, за да се надигне. Смесват се яйцата (като се отделя единият жълтък) и останалите продукти. Към тях се прибавя и маята.

Замесва се тесто и се оставя да втаса.

След като втаса се премесва отново и се нарязва на малки топки, които се разстилат, нанизват се на руло, и се редят в тава.

Питката се намазва с жълтък и се оставя още веднъж да втаса. Посипва се с сусам и се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 20
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Албена
Албена
26.09.2016 02:17
Всичко хубво,ама според мен маргарина е по-добре да се замени с краве масло.
0
0
Ваня Георгиева
Маргаринът къде се прибавя в тестото или накрая се маже като е изпечена?
0
0
Ваня Георгиева
В описанието е хубаво да не се пропуска че маята се активира със захар, пропуснали сте явно и маята не разбрах суха или прясна е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв