Кифлички с мармалад

29/01/2011
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341 347
  • Преглеждания за месеца7050
  • Преглеждания за седмицата181
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 бр./1 пакетче
  • олио - 150 мл
  • захар - 6 - 8 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мармалад

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Пекат се на 200° и постепенно на 250°.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 146
4 74
3 43
2 25
1 10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Соня
Соня
30.06.2016 12:18
Много са вкусни!Аз, в една част от тестото сложих топено сирене, в друга - кашкавал и се харесаха много :)
0
0
Катя Благоева
Аз също правя със същата рецепта! Браво!
1
1
Джемиле Чешлиева
Вкусна неделна закуска
1
4

Виж всички коментари или напиши такъв