Телешки бъбреци с гъби и червено вино

12/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо505
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешки бъбреци – 4 бр.
  • гъби – 300 г, пресни
  • червено вино – 2 к.ч.
  • брашно – 1 с.л.
  • олио – 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците, измиваме ги и ги разрязваме по дължина на две половинки.

Заливаме ги в тенджера със студена вода и ги варим, като сменяме водата два-три пъти.

Когато бъбреците омекнат напълно ги нарязваме напречно на ивици и ги запържваме в олиото заедно с предварително сварените и нарязаните на ситно гъби.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.

Разреждаме соса с част от водата, в която сме варили бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме ястието да ври на тих огън за 15-20 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар