Телешки бъбреци с гъби и червено вино

12/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо980
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците, измиваме ги и ги разрязваме по дължина на две половинки.

Заливаме ги в тенджера със студена вода и ги варим, като сменяме водата два-три пъти.

Когато бъбреците омекнат напълно ги нарязваме напречно на ивици и ги запържваме в олиото заедно с предварително сварените и нарязаните на ситно гъби.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.

Разреждаме соса с част от водата, в която сме варили бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме ястието да ври на тих огън за 15-20 минути.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар