Баба Гануш

13/01/2011
от TanyaНовак
"Баба Гануш - предястие, което разпалва апетита и въображението!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 451
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.

Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.

Изпечените патладжани се обелват и се нарязват на дребно, а чесънът се счуква.

Всички продукти се слагат в купа, подправят се със сол, зехтин и лимонов сок и хубаво се разбъркват.подобни рецепти тук
5 4
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

маноло
маноло
17.02.2015 21:00
Няма нашенско кьопоолу! Това е турски специалитет!!!!
0
1
Malena
Malena
03.01.2012 08:05
1 патладжан
1/4 ч.ч. сок от лимони
1/4 ч.ч. тахан
1 скалидка чесън
сол на вкус
2 с.л.зехтин
Патладжана се измива и се надупчва. Слага се да се пече в предварително рагрята фурна на 200 градуса за 30 - 40 мин. Вече изпечения патладжан се остава да изтине обелва се кората и се изцежда. Всичките продукти се слагат в кухненския робот и се пасират. Готовата сме се сервира след 3 часа охладена.
0
0
ми че
ми че
07.03.2011 16:37
Това си е нашенското копоолу - баба Гануш я чакаме да дойде.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв