Зимни гювечета

29/01/2011
viki
отvikiНовак1
"Днес ще ви предложим едно вкусно, полезно и богато ястие за цялото семейство"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71 846
  • Преглеждания за месеца1043
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечето поставяте малко масло, и започвате да редите гювечето, най-отдолу слагате кромида, след това свинското месо - което трябва да е нарязано на хапки, след това суджука - нарязан на колелца или както желаете.

После редите гъбите, нарязаните моркови, сиренето- може да е на плочка или надробено, добавяте доматеното пюре или лютеницата, и най-отгоре поставяте картофите нарязани като за печене, поръсвате с малко черен пипер и чубрика.

Гювечетата се пекът на добре загрята фурна за около 40 мин. на 180 С, като са готови на всяко гювече се счупва по едно яйце и се връща във фурната за още 5 мин...

След това се изваждат и докато са още топли се поръсват с кашкавал. ДОБЪР АПЕТИТ!подобни рецепти тук
5 9
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Владо
Владо
21.01.2016 14:28
Рецептата е добра. А относно притесненията за загар ако доматите и мазнината преобладават но не да натрапяват няма опасност все пак нали са и затворени и се получава задушаване... а за спукване не знам, но в нас когато съм правил гювечета ги слагам в фурната на печката ми на дърва , а печката винаги си е била запалена и доста добре загрята.. и всичко е наред и топло и вкусно после . :)
0
0
Боби
Боби
06.04.2015 13:00
Аз моркова не бих сложил...ще придаде малко сладникав вкус...
0
0
стеф
стеф
29.11.2013 19:45
Хайде пак лиготии! Подправката е чубриЦа!
6
4

Виж всички коментари или напиши такъв