Камби с пълнеж от моркови и зеле

09/01/2011
"Правилото гласи - колкото по-вкусно е мезето, толкова по-студена трябва да бъде ракията!"
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции3-4 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 206
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - 1.5 кг (малки)
  • моркови - 5 - 6 бр
  • зеле - 1 бр
  • целина - 1 връзка
  • копър - 1 - 2 стръка, може и сух
  • оцет - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • сол - 2 с.л. морска сол
  • черен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и изчистват от дръжките и семките, след което се пускат за 1-2 минути в кипящата марината направена от сместа от оцета, олиото, солта, черния пипер, водата и меда.

Камбите се изваждат се и се оставят да изстинат. Докато чакате нарежете зелето на ситно и настържете морковите. Посолява се леко и се претриват.

С готовата смес се пълнят камбичките. Подреждат се плътно в буркан и между тях се редят листата целина. Отгоре се заливат с маринатата.

Бурканите се затварят и се обръщат през няколко дни да се стерилизират.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Адела
Адела
26.02.2016 17:41
Като се сложи марината , долижа ли се вода?
5
0
Мариела Христова
От години я правя така, но в пълнежа не слагам зеле и вместо морска сол, овкусявам с йодирана сол.
1
3
Зони
Зони
04.10.2013 18:28
За да няма "бум-бум",сложете си аспирин!Чиста работа!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв