Тортия по български

08/01/2011
Цвета
отЦветаНовак
"Български вариант на испанската тортия, много лесен и не по-малко вкусен"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо59 302
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана28 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.

Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите.

В тиган с нагорещена мазнина се изсипва сместа. След като се запече добре отдолу се обръща внимателно в голяма чиния. После внимателно се връща в тигана за да се запече и от другата страна.

Сервира се със салата.подобни рецепти тук
5 14
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Pressy
Pressy
23.03.2016 14:52
Постоянно си правя такъв ! Супер !
0
0
ангелина костадинова
ангелина костадинова
05.08.2013 16:31
Аз го направих със сурови картофи нарязани като за чипс,беше супер!
0
1
ВЕНЕТА СТРАТИЕВА
ВЕНЕТА СТРАТИЕВА
26.07.2013 14:17
Снаха ми е родопчанка и за пръв път като ѝ гостувах в студентски град през 1993 год. ме гости с пататник(патетник),който изглеждаше така и беше приготвен по същия начин. А и Валя Балканска веднаж по телевизията приготви същото ястие.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв