Кашкавалки

06/01/2011
от христинаНовак
"Усещате ли аромата на топли, топли и благоуханни кашкавалки, който се носи из въздуха?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 952
  • Преглеждания за месеца1182
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - една и половина чаена чаша
  • олио - 1 супена лъжица
  • сирене - 200 грама
  • брашно - 4 чаени чаши
  • сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
  • кашкавал
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто от яйцата, киселото мляко, олиото, сиренето и брашното със содата.

Намазваме ръцете с олио и правим топчици. Нареждаме в тава - намазана с олио на голямо разстояние - защото се надуват.

Отгоре на всяко топче слагаме по парченце масло и стържем кашкавал. Печем в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 27
4 10
3 8
2 5
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
14.05.2016 19:54
много сполучлива рецепта. опитах и се получи
0
0
Ваня Георгиева
И моите се получиха много добре.
0
0
Елена
Елена
14.05.2016 09:24
Много вкусни станаха ! Аз смесих пълнозърнесто с бяло брашно . Само ще добавя , че за доомесване отидоха още някъде 2 ч.ч. бяло брашно . Отгоре хууубаво ги полях с олио . Браво , много хубава рецепта ! ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв