Никулденски попчета

06/12/2015
Кристина Черниковаот Кристина ЧерниковаНовак / Автор
"Нали знаете, че дори и попчетата искат да отбележат празника на покровителя на рибарите и банкерите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • риба - 1.2 кг попчета
  • брашно - за овалване
  • масло - за пържене
  • оцет - изкисване
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • бадеми - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 стръка
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • сол - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно рибата, след това я оставяме да престои 15 минути във вода, подкислена с оцет. После я подсушаваме и овалваме в брашно. Пържим в загрято масло до златисто.

Междувременно в блендер поставяме всички компоненти за соса. Пасираме до получаване на хомогенна смес.

Когато попчетата се изпържат, ги нареждаме за кратко върху кухненска хартия.

След това ги разпределяме в чинии и към всяка порция поднасяме от приготвения сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар