Специалитет Мозайка в гювече

14/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Който реди пъстри кулинарни музайки, няма да остане без гости на трапезата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шунка – 250 г
  • кашкавал – 30 г
  • яйца – 3 бр.
  • кускус – 100 г
  • масло – 100 г
  • гъби - 100 г, стерилизирани
  • моркови – 2 бр.
  • домати – 1 бр.
  • вода – 2 1/2 ч.ч.
  • копър – ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме морковите на малки кубчета и ги слагаме да се варят в 2 ½ чаши вода заедно с кускуса за 8 минути.

Отстраняват се от огъня и се оставят похлупени да дръпнат водата.

Нарязваме на ситно доматите, шунката, кашкавала и гъбите и запържваме в тиган с маслото.

Прибавяме сварените моркови и кускус и разбъркваме добре.

Разпределяме в гювечета.

Разбиваме яйцата с нарязания копър и солта и заливаме сместа в гювечетата.

Запичаме за 10 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар