Гъбена супа с патешки фенер

29/11/2015
Кристина Черниковаот Кристина ЧерниковаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистените патешки фенери се слагат да се варят в около 1.5-2 л вода заедно със солта, дафиновия лист и черния пипер. След около час месото се вади, а бульонът се прецежда.

Течността се връща в тенджерата и в нея се поставят останалите продукти, нарязани на дребно. Мазнина може и да не се слага. Яденето се оставя да къкри 30-40 минути.

А към края се добавят и накъсаното на хапки патешко месце. Супата къкри още 15 минути и котлонът се спира. Тенджерата се измества за момент от него.

В отделен съд се разбива сметаната и се смесва с няколко лъжици от супата. Налива се при останалата супа и яденето се връща на котлона, за да се използва топлината още малко. Готовото ястие се поднася с парченца магданоз.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар