Испански пурички

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
251
Испански пурички1 / 2
01/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15-20 бр.
"Испанските пурички са подходящи за всеки повод, парти или събиране у дома с близките"

Необходими Продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • захар - ½ ч.ч.
  • брашно - ¼ ч.ч.
  • масло - 55 г разтопено
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте силно фурната. Намазнете леко с масло и брашно 2 или 3 тавички за бисквити. Разбийте белтъците със захарта и солта до получаването на пухкава смес.

След това внимателно прибавете брашното и разтопеното масло. Гребвайте с лъжичка от сместа и изсипвайте върху приготвените намазнени тавички с хартия. Разстилайте сместа възможно най-тънко.

Запечете за 6-8 минути и извадете от фурната. С помощта на шпатула прехвърлете сладките на плот и възможно най-бързо ги навийте на тънко руло. Повторете процедурата с всички сладки и охладете.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: