Спанак с яйца на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Спанак с яйца на фурна1 / 2
21/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектното пролетно ястие - вкусно, ароматно и лесно за приготвяне"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • хляб - 4 - 5 филии средно големи, сух
  • яйца - 6 броя + 4 за полива
  • прясно мляко - 300 мл
  • сирене - 100 г
  • мазнина - 2 с.л. масло
  • магданоз - 1/2 връзка
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
  • нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете добре млякото и го излейте върху натрошения на трохи хляб. Разбъркайте 6 яйца и сложете спанака, накълцан на ситно. Размачкайте яйчената смес заедно с хляба. Подправете всичко това на вкус и изсипете в намазнена тава.

Печете във форма, намазана с масло или олио. Наситнете отгоре сиренето върху всичко това. Пече се на 180-200 градуса за около тридесет и пет минути.

Последните 15 минути залейте ястието с полива, приготвен от яйца, млякото и нишестето. Щом се запече, ястието е готово. Поднесете поръсено с кашкавал и с кисело мляко.

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ван
ван
Рецептата е объркваща.
10.03.2011 22:01