Свинско филе с ориз, шунка и гъби
24/12/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886313
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- свинско месо - 800 г филе
- ориз - 80 г
- гъби - 80 г
- кашкавал - 40 г
- лук - 1 глава кромид
- доматен сос - 100 г
- магданоз
- масло - 60 г краве
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Почистете свинското филе от ципи, нарежете го на общо 8 парчета (по 2 за порция). Начукайте ги и ги изпържете в част от маслото. В останалото масло задушете скълцания лук, добавете гъбите, които сте нарязали на ивици.
Сварете предварително ориза в подсолена вода и го объркайте със ситно нарязаната шунка и скълцания магданоз.
Върху ориза подредете половината филетата, отгоре покрийте с лука и гъбите и подредете останалите филета. Залейте с доматения сос и поръсете с кашкавала, след което запечете в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук
Сварете предварително ориза в подсолена вода и го объркайте със ситно нарязаната шунка и скълцания магданоз.
Върху ориза подредете половината филетата, отгоре покрийте с лука и гъбите и подредете останалите филета. Залейте с доматения сос и поръсете с кашкавала, след което запечете в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук