Домашни овесени бисквити

23/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"обичаме да глезим гостите си с домашно приготвени сладки, кексове и сладкиши. Затова домът ни е винаги пълен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 629
  • Преглеждания за месеца925
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овесени ядки – 1 ¼ ч.ч.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • захар – 2 ч.ч.
  • масло – 180 гр.
  • стафиди – 2 с.л.
  • вода – 2/3 ч.ч.
  • сода – 1 ч.л.
  • ванилия – 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме овесените ядки със солта и ванилията и заливаме с гореща вода. Изчакваме – 30 минути, за да бухнат.

Почистваме и измиваме стафидите и ги подсушаваме. Разбиваме ги в миксер заедно с омекналото масло.

Смесваме в купа овесените ядки, стафидите и маслото, добавяме захарта, содата и брашното и замесваме тесто.

Оставяме го за 30 минути на хладно да стегне и разточваме на кора с дебелина 1. 5 см.

С помощта на кръгла формичка или чаша изрязваме бисквити и подреждаме върху постлана с хартия за печене тавичка на разстояние 4-5 см. една от друга.

Печем на 220 градуса докато порозовеят.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар