Рачел

17/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Знаете ли как се прави най-прочутото сладко от тиква? Ето и нашата изпитана рецепта, с която просто няма как да се провалите!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 472
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 5 кг, почистена и нарязана на малки парчета
  • вода - 5 л + 150 г гасена вар
  • дюли - 1 кг смлени и сварени в 2 л. вода + 500 г захар до гъстота на мед
  • вода - 2 л
  • захар - 4 кг
  • индрише - 1 връзка
  • орехи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 12 бурканчета по 300 г всяко. Почистената и нарязана тиква се вари във варната вода за 1, 5-2 часа. Изважда се и измива добре под течаща вода.

Водата се кипва заедно със захарта и се прибавя и тиквата
Вари се на тих огън и щом започне да се сгъстява се прибавя прецедена през марля сварената смес от дюлите.

Бърка се старателно, за да не се намачкват парченцата тиква. Когато се сгъсти се прибавя и връзката индрише на цели листа. По желание може да прибавите и ореховите ядки.

Рачелът се пълни в бурканчета и стерилизира 4-5 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

mimi
mimi
23.12.2014 20:58
първо се научете как се прави рачел и
тогава публикувайте рецепти
1
0
nane
nane
22.11.2014 15:42
Тиквата не се вари ,а престоява във варната вода.
1
0
luchi
luchi
24.12.2014 00:59
и аз мисля,че тук има грешка в рецептата
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв