Зелена салата с мраморни яйца

05/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца – 8 бр.
  • сладкарска боя - цвят по избор
  • маруля – 1 бр.
  • моркови – 4 бр.
  • репички – 1 връзка
  • зелен лук – 1 връзка
  • фета – 200 г сирене
  • оцет – 2 с.л. винен
  • олио – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата във вода за 8 минути, изваждаме и леко напукваме черупките им.

Пускаме ги в гореща вода с разтворена боя за сладкиши за 20 минути, за да поемат мраморния ефект. Боята прониква в яйцата през пукнатините.

Измийте салатата и накъсайте листата с ръце. Настържете почистените и измити моркови. Нарежете репичките.

Обелете яйцата преди самото сервиране.

В чиния за сервиране поставете на купчинки по края зелените листа, върху тях - настърганите моркови и върху тях - обелените яйца.

С преса за картофи направете сиренето на конци в средата на чинията и върху него сложете останалите яйца. Разбъркайте оцета, олиото и солта и подправете гнездата с яйцата.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар