Тиквено пюре по индийски

18/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 631
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - 1 с.л. масло
  • тиква - 350 г обелена и нарязана на малки кубчета
  • прясно мляко - 10 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 3 щипки
  • къри - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в дълбок тиган, добавя се тиквата и се задушава. Сипва се млякото. Като кипне, огънят се намалява и се задушава за около 10 минути или докато тиквата омекне. Подправя се със сол, индийско орехче и къри.

Тиквата се пюрира и се охлажда.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар