Карфиол с кюфтенца в микровълнова фурна

26/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме карфиола на розички и поставяме в съд за микровълнова фурна.

Нарязваме лука и чесъна на дребно и прибавяме виното, солта и подправките и ги сипваме при карфиола.

Печем в микровълновата фурна за 15 минути на 600 градуса.

За кюфтенцата:
Лука за кюфтетата и хляба смиламе в блендер.

Нарязваме на дребно магданоза и заедно с лука и хляба омесваме с каймата.

Оформяме малки кюфтенца, които запържваме в масло на тиган за 2-3 минути, докато се зачервят. Нареждаме ги при зеленчуците.

Нарязваме доматите на четири и добавяме към другите продукти.
Печем 15 минути при 600 градуса.

Заливаме с холандски сос, поръсваме с кашкавала и печем на 450 градуса още 5 минути.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар