Касарече със скариди и чесън

19/12/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Касарече - 500 г
  • скариди - 250 г може и пушена сьомга
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр. по желание
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • босилек - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете скаридите със скилидка чесън в малко зехтин до готовност. Сьомгата се нарязва на много тънки ивици. Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтин заедно с тиквичката, нарязана на тънки кръгчета.

Добавя се нарязаният на ситно чесън и се запържва още 2 минути при непрекъснато разбъркване. Добавя се нарязаната сьомга и половината сол.

Във вода, в която се добавя останалата сол, се сварява пастата Касарече. Отцежда се и се смесва с лука и скаридите/сьомгата. Разбърква се добре.

Кората на лимона се настъргва, листенцата на босилека се накъсват. Касарече се сервира, поръсено с лимонова кора и листенца босилек.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар